Schelpdieren kweken én de oceaan herstellen, Bren Smith laat zien hoe ?

Spoiler alert: zeewier is de held van het verhaal

Bij Testa willen we een eind maken aan overbevissing zodat onze oceanen weer gezond worden. Het is daarom onze missie om alle visolie te vervangen door algenolie. Voor Omega-3 heb je namelijk helemaal geen vis nodig. Met slimme technieken kan je het direct uit algen halen. Dat is nog zuiverder ook. De oceanen kunnen we dan gewoon met rust laten. Goed nieuws toch?

Uitgelicht

Wij zijn niet de enige die het anders willen doen. We komen regelmatig inspirerende initiatieven van mensen tegen die, net als wij, de gezondheid van onze oceanen willen herstellen met behulp van slimme techniek. Dat willen we delen!

Deze keer nemen we je mee naar de oostkust van de Verenigde Staten. Daar kweekt voormalig visser Bren Smith naast oesters en andere schelpdieren, kelp, een grote bruine zeewiersoort met super krachten.

3D Ocean Farming

De methode die hij ontwikkelde, genaamd ‘3D Ocean Farming’, zorgt ervoor dat Amerikanen kakelverse schelpdieren op hun bord krijgen, de ecosystemen onder water hersteld worden én zeewier gebruikt wordt als duurzame grondstof voor o.a. diervoeding, cosmetica en mest.

Hoe dat precies zit? Bekijk Bren’s inspirerende verhaal in dit korte filmpje over farming in the sea. 

Meer weten? Kijk op greenwave.org

Altijd vers je omega 3 in huis

ABONNEMENT

Stel eenvoudig je hoeveelheid en frequentie samen en zit nooit meer zonder verse omega-3 in huis. De omega is dan gegarandeerd niet ouder dan 3 maanden van productie tot consumptie. Je kan het natuurlijk ook los bestellen

Hou je koppie erbij! Drie makkelijke oefeningen voor een fit brein

Succes jongens! Testa sponsor van Expedition Scotland 2017